Over mijnreclassering.nl


mijnreclassering.nl is een particuliere reclasseringsorganisatie, opgericht in 2013. We zijn onafhankelijk, staan op eigen benen en dus ook los van Reclassering Nederland, VGZ en Bureau Jeugdzorg (BJZ), politie en justitie (Openbaar Ministerie). Uiteraard werken we wel samen met al deze ketenpartners. We worden niet gesubsidieerd door de overheid en zijn daarom volledig onafhankelijk.

 

Onze missie is om te helpen om de sociaal maatschappelijke schade voor gedetineerde(n) en zijn omgeving te beperken. Door binnen 14 dagen (en ingeval van spoed 3-7 dagen) goed onderbouwde schorsings- en voorlichtingsrapportages te leveren, trachten we detentie te voorkomen of zo spoedig mogelijk te laten eindigen middels een schorsing van de voorlopige hechtenis op basis van realistische, haalbare en uitvoerbare voorwaarden, waaronder bijvoorbeeld elektronisch toezicht.

 

En, we zijn de oudste en grootste particuliere reclasseringsorganisatie van Nederland.  Onze rapportages zijn herkenbaar voor de rechterlijke macht en Openbaar Ministerie en worden ter harte genomen. Niet alleen omdat onze "mijnreclasseerders" zeer ervaren en professioneel zijn, maar ook omdat zij -ondanks dat we er voor jou zijn- objectief blijven.

 

Juist omdat het Openbaar Ministerie nogal eens kritisch wil zijn omdat je ons zelf inschakelt (en betaalt), verlangt dat een grote mate van objectiviteit en de nodige distantie. De mijnreclasseerder adviseert alleen waar hij zelf in gelooft én het kan worden verantwoord en onderbouwd.

 

Zo wordt mijnreclassering, jouw reclassering!

 

Secretariaat:

info@mijnreclassering.nl

 

mijnReclasseerders:

Gerrie van Kooij

t. 06 - 164 576 85

kooij@mijnreclassering.nl

Lieke Dodkin

t. 06 - 491 797 93

dodkin@mijnreclassering.nl

Paul Rubens

t. 06 - 14 39 84 42

rubens@mijnreclassering.nl

Femke Croonen

t. 06 - 48 78 41 32

croonen@mijnreclassering.nl

Annemarie Cox

info@mijnreclassering.nlVisie

Recidive wordt vanzelf teruggedrongen als de verdachte weer een realistisch en haalbaar doel heeft en geholpen wordt dit te bereiken.

 

mijnreclassering helpt gedetineerden dit persoonlijk doel te (her)vinden, rapporteert ten behoeve van een schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis of zitting en helpt het doel te bereiken.

 

Onze missie is echter wel om ook tegenwicht te bieden aan het “monopolie” van de RN en de frictie als gevolg van het feit dat alleen het Openbaar Ministerie aan de RN opdracht kan geven, op te heffen.

Oorsprong

3 uit de mijnstreek (Limburg) afkomstige professionals hebben hun jarenlange kennis en ervaring gebundeld. Het resultaat: een jonge, frisse, professionele en ambitieuze reclasseringsorganisatie.

 

Onze opdrachtgevers zijn advocaten in (jeugd)strafzaken, ouders/familie van verdachten en uiteraard verdachten en gedetineerden zelf.

 

Mijnreclassering streeft ernaar niet als concurrent van de Reclassering Nederland (RN) te worden gezien, maar tracht een professionele aanvulling daarop te zijn.

 

 

 

Vacatures

mijnreclassering.nl zoekt -liefst- in de randstad een gedreven en vrijgevochten reclasseringswerker met ruime, aantoonbare vakinhoudelijke kennis en ervaring, met een "hands on" mentaliteit en commerciële vaardigheden. Ben of ken je zo iemand, meld het ons hier of mail naar info@mijnreclassering.nl. Jouw schriftelijke motivatie en c.v. wordt op prijs gesteld.Testimonials

 

Wat vinden onze klanten en relaties van onze dienstverlening, website en aanpak? U leest het hier.

 

Anoniem | Medewerker Reclassering Nederland

(...) Voor de twee maanden dat jullie pas bezig zijn, is er al wel sprake van naamsbekendheid om zo te zeggen. Pas nadat ik ongeveer zes keer gehoord had “dat mijnreclassering.nl wel op tijd kan leveren”, ben ik maar eens naar jullie op zoek gegaan. Ik zou zeggen; Succes!!

(vanwege de functie en privacy van de auteur, wordt het bericht anoniem weergegeven, red. www.mijnreclassering.nl)

 

Sasha ter Hoeven | Restorative Justice Amsterdam

Allereerst gefeliciteerd met uw reclasseringsorganisatie. Mooi dat uw reclasseerders zich ook bezighouden met herstelbemiddeling. Dit juichen wij natuurlijk enorm toe. Ik ben erg benieuwd.

www.restorativejustice.nl

 

mr. Jacco Botterblom | BBM Advocaten Nijkerk

Site ziet er goed uit. Duidelijk en overzichtelijk. Ik onderschrijf je probleem inzake het tijdig aanleveren van rapportages in opdracht van het OM of het feit dat opdrachten daartoe niet worden gegeven.

www.bbm-advocaten.nl

 

mr. Francoise Landerloo | Weening Advocaten Maastricht

"Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe tak aan jullie boom. Ziet er professioneel uit! Ben onder de indruk van de website en wij zullen er zeker gebruik van maken.

Heel veel succes!"

www.strafrechtadvocaten.nl

 

mr. Joris van 't Hoff | De Lange cs Advocaten Tilburg

"Een leuk initiatief! Ziet er allemaal goed uit. Ik zal aan je denken zodra ik een rapport nodig heb."

www.delangecs.nl

 

mr. Anno Huisman | Vlug Huisman Maarsingh Advocaten Deventer

Ik heb de site bekeken, een prijzenswaardig initiatief! De eerste indruk is (bijna) altijd de beste en die is gewoon goed. Uiteindelijk staat en valt dit initiatief met de kwaliteit van het werk. Als ik zie wie er aan de basis staat van mijnreclassering.nl, dan heb ik er het volste vertrouwen in dat we ons over de kwaliteit geen zorgen hoeven te maken. Ik zal in voorkomend geval aan jullie denken. Natuurlijk wel jammer dat dit soort initiatieven noodzakelijk zijn, maar dat is een andere discussie.

 

www.vrijpleiters.nl

mr. Janneke Steenbrink | Van 't Hullenaar en Partners Advocaten Arnhem

Goed initiatief! We zullen het op kantoor onder de aandacht brengen en er cliënten op wijzen in voorkomende gevallen.

www.vhpadvocaten.nl

 

mr. Willeke Kuster | Kuster & Van Haaren Advocaten Arnhem

Dat ziet er goed uit! (...) Ik zal in ieder geval je site onder de aandacht brengen in ons arrondissement.

www.kustervanhaaren.nl

 

mr. David Dronkers | Dronkers & Dronkers Advocaten Roermond

"Ziet er fraai..! Al reacties?"

www.dd-advocaten.nl

 

mr. Johan Schouten | NVG Advocaten Arnhem

Prachtige site. Ik ben oprecht onder de indruk, het ziet er erg professioneel uit. Mooi dat je nu al die actuele nieuwsberichten m.b.t. de reclassering erop hebt. (...) Ik ga de link doorsturen aan mijn collega’s hier in de regio, in ieder geval mijn commissiegenoten van de commissie strafrechtpleging van de Orde. Ben heel benieuwd naar je eerste ervaringen en hoe het gaat lopen.

www.nvgadvocaten.nl

 

Saskia Verdonschot | Communicatieadviseur Weert

Helemaal te gek! Gefeliciteerd met de lancering van dit nieuwe merk. Ben erg benieuwd wat het jullie gaat brengen. De site ziet er goed uit. Vooral de foto's in de banner vind ik prachtig en goed gekozen. Ook top dat je al een nieuwsbanner hebt. En ik zie dat de heren ook moeite hebben gedaan voor de shoot, super! (...) Heel veel succes voor nu.

 

http://www.linkedin.com/profile

Dennis Gielens | Movenext Latus Leiden

Goed bezig hoor de website ziet er erg netjes uit. Dit is zeker een van de mooiere sites!

www.movenext.nl