De officier van justitie weigert opdracht tot reclasseringsrapport, wat nu?

Het komt (vaker dan wij zouden willen) voor dat de officier van justitie niet bereid is opdracht te geven aan Reclassering Nederland voor een vroeghulprapportage, schorsingsrapportage of voorlichtingsrapportage. Wat doe je dan?

 

In de eerste plaats is het goed om via je advocaat de rechter te benaderen en te vragen of de rechter aan de officier van justitie deze opdracht geeft. In veel gevallen moet je dan echter wachten op de eerstvolgende pro (forma- of regie-)zitting. Dat duurt soms te lang en bovendien moet de zaak dan nogmaals worden aangehouden. Je moet ook bedenken dat het opmaken van een vroeghulp- of schorsingsrapportage door Reclassering Nederland meestal tenminste zo'n drie a vier weken duurt en een voorlichtingsrapport meestal 11 of 12 weken. Gevoelsmatig als je in detentie zit is dat een eeuw.

 

Wil je sneller, overleg dan met ons (zelf of via je advocaat) wat wij kunnen betekenen. Bij mijnreclassering.nl garanderen we dat een voorlichtingsrapport binnen 14 dagen klaar is. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waardoor een langer onderzoek nodig is, maar dat overleggen we dan met je. Een schorsingsrapport of vroeghulp-rapport kan meestal binnen een week al af zijn. Gewoonweg omdat wij zelfstandig en onafhankelijk zijn. Klik hier voor andere momenten in het strafproces waarop wij wat voor je kunnen betekenen. Klik hier voor meer informatie over het strafproces an sich.

 

Eerlijk is eerlijk, we maken vooraf wel afspraken over de kosten, maar als er een schriftelijke weigering ligt van de officier van justitie op het verzoek om een schorsingsrapport of voorlichtingsrapport, dan kan je advocaat de kosten na afloop van de zaak terugvragen bij de overheid.

 

Kortom, zo wordt mijnreclassering.nl jouw reclassering. Mail ons op info@mijnreclassering.nl of vul hier het aanvraagformulier in.