Workshop "Advocatuur vs. Hulpverlening" door mijnreclassering.nl

Inmiddels al enige tijd geleden werd mij gevraagd een workshop te verzorgen tijdens het jaarlijkse “Partners in Crime”-congres van de NVJSA.

 

Ik, als reclasseringswerker en -rapporteur erg gericht op en gewend aan één op één contact met de cliënt, zag mezelf nog niet direct een grote groep welbespraakte en hoog geschoolde strafrechtadvocaten, toespreken. In gedachten legden ze me het vuur al aan de schenen en talloze keren brak ik mijn hoofd over hoe ik onze dagelijkse, soms toch wel confronterende, praktijk het best kon schetsen. Een mooie uitdaging dus, ook op persoonlijk ontwikkelvlak!

 

In hotel Mooirivier Dalfsen werd ik gastvrij verwelkomd door organisator Rick Janse.  Samen met mr. Marjolein Rietbergen, mijn mede-spreker gingen we deze klus gaan klaren! We wilden onze workshop “Advocatuur vs. Hulpverlening” graag interactief houden en brachten dus verschillende stellingen in waarop gereageerd kon worden. Zinvolle discussies kwamen hierdoor op gang, fijn! 

 

Hoewel mijnReclassering in advocatenland al behoorlijk op de kaart staat, heb ik veel mooie nieuwe contacten kunnen opdoen. Daarnaast bleken er toch ook nog wat misvattingen over onze kordate aanpak en bestaat er binnen de advocatuur terechte kritiek over de reguliere reclasseringsorganisaties.  Wát een mooie ervaring was het om eens een dag met elkaar te sparren over het beter kan! 

 

Uit eerste hand heb ik bruikbare informatie kunnen verzamelen en ook nog wel van een groep betrouwbare mensen met wie wij dagelijks graag samenwerken. Juist dat motiveert mij om te werken aan verbetering waar nodig én aan het uitbreiden van ons netwerk.

 

Al met al, graag tot volgend jaar dus!

Paul Rubens, mijnreclasseerder