mijnReclassering op congres NVJSA 2019

Op 13 en 14 december 2019 vindt het Congres "Parners in crime" plaats van de NVJSA. Onze Paul Rubens van mijnReclassering is daar aanwezig om een van de workshops te begeleiden. Zie hier het programma.

 

We hopen feedback uit de advocatuur te krijgen over het functioneren van de RN en SVG en gaan we in debat over de mogelijkheden om ons als particuliere reclasseringsorganisatie in te schakelen als het Openbaar Ministerie en Rechtbank niet bereid zijn een opdracht aan RN te verstrekken tot het opmaken van schorsings-/voorlichtingsrapportages.

 

Waarom moet het opmaken van een rapport via de RN zolang duren. Is RN in dat opzicht niet "failliet" en dient er niet meer marktwerking binnen de reclassering, of de hulpverlening in het strafrecht in het algemeen te worden toegestaan?

 

Wij wensen de NVJSA alvast een leerzaam en plezierig congres toe!